Meteen naar de inhoud

Hoe het allemaal begon

Zuid-Amerika- een kleurrijk continent waar mijn half- Colombiaanse hart altijd mee verbonden is; daar begint dit avontuur. Het is 2013, ik woon en werk in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Via een stichting zet ik mij in voor arme gezinnen. De liefdevolle zorg van alleenstaande moeders die proberen hun kinderen zo goed mogelijk groot te brengen ondanks armoede en problematiek, grijpt mij aan.

mamita mia is geboren

De mamitas (moedertjes) steken alle energie in de basisbehoeften van hun gezin. Hierdoor hebben ze weinig tot geen contact met vrienden om gezellig samen te zijn, hulp te vragen of hun verhaal kwijt te kunnen. Dat brengt me op mijn eerste idee om de moeders te steunen; ze met elkaar te verbinden. Ik ga met de moeders in gesprek en het tweede idee ontstaat: samen armbanden maken van oude tijdschriften en die verkopen. Een sociaal, creatief project dat ook nog geld opbrengt voor de scholing van hun kinderen. Het maakproces en de verkoop lopen goed. Het hoogtepunt: een groep enthousiaste reizigers koopt 20 armbanden voor 10 dollar per stuk. Met de opbrengst van deze 200 dollar kan er een kind mee naar school. Op dit moment weet ik: dit moeten wij uitbouwen. Samen met bevlogen vrijwilligers teken ik op 15 maart 2016 de akte bij de notaris en is Stichting Mamita Mia een feit!